Facebook FNJF  

   

Kalender FNJF  

Oktober 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
   

Aankomende evenementen  

Geen evenementen
   

Doelstelling FNJF

In de afgelopen jaren signaleerden Nederlandse jazzfestivals een structurele afname van speelmogelijkheden voor de Nederlandse jazz, onder andere door achterblijvende professionalisering en het teruglopen van beschikbaar budget. Dit was aanleiding tot het oprichten van een overkoepelende en daadkrachtige federatie. Op 11 mei 2012 werd de Federatie van Nederlandse Jazz Festivals (kortweg FNJF) een feit.

De inzet van de FNJF is een versterking / verruiming van de Nederlandse jazzpodia en daarmee de positie van de Nederlandse jazz en geïmproviseerde muziek, zowel nationaal als internationaal. De stichting organiseert hiertoe netwerkbijeenkomsten, maakt afspraken met gezamenlijke marktpartijen, de overheid en het mediale veld in brede zin en stelt de verkregen informatie en middelen aan de aangesloten festivals beschikbaar.

De Federatie van Nederlandse Jazz Festivals is opgericht om een platform te creëren voor alle jazzfestivals in Nederland. Zij wil een bijdrage leveren op het gebied van kennisdeling, actuele politieke kwesties, professioneel netwerken, promotie, informatie uitwisseling, fondsen- en sponsorwerving, aanleveren van up-to-date informatie, handleidingen en voorbeeldformulieren ter verlichting van de administratieve last en alle andere gebieden waarin de FNJF acht het nationaal belang van de aangesloten festivals te kunnen ondersteunen. De FNJF fungeert tevens als zichtbaar gezamenlijk aanspreekpunt naar en voor (inter)nationale partijen in het jazzveld.

De FNJF is in gesprek met BUMA en landelijke radio/TV en sloot een convenant met Sublime FM (voorheen Arrow Jazz FM). Eerder kwamen risico-analyse (evenementenassistent), het nut van promotiemiddelen en de economische spin-off van een festival aan bod. De komende tijd zal de FNJF zich ondermeer werpen op een duidelijk overzicht van beschikbare subsidies en fondsen, een gezamenlijk social media netwerk en de te hanteren norm voor beveiliging en vergunningen.

Wie zich aansluit, kan voor slechts 100 euro per jaar profiteren van de verkregen resultaten, informatie en aanbiedingen. Hier staat meer informatie over het aanmeldproces.

Het bestuur van de Federatie van Nederlandse Jazz Festivals,

Ton Bos voorzitter (festival Jazz in the Woods)
Jim Smith   vicevoorzitter & penningmeester (festival Jazz at the Castle)
Floor Visser          secretaris (First Floor Productions)
   

Volg ons op Twitter  

Follow Us On Twitter - Image
   

Twitterfeed van @JazzFestivals  

No tweets found.
   
© Federatie van Nederlandse Jazz Festivals