Facebook FNJF  

   

Kalender FNJF  

Oktober 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
   

Aankomende evenementen  

Geen evenementen
   

Nieuws

Cees Schrama benoemd tot erelid FNJF

Op de ledenvergadering van de Federatie van Nederlandse Jazzfestivals (FNJF) 21 maart jongstleden is Cees Schrama tot erelid van de federatie benoemd. Voorzitter Ton Bos roemde zijn inzet voor de Nederlandse jazz en het gevraagde en ongevraagde advies wat hij de FNJF ondanks zijn hoge leeftijd nog regelmatig geeft. Hij ontving uit handen van het bestuur een oorkonde, vergezeld van een flesje wijn en een bloemetje.

Over Cees Schrama

Cees Schrama fotograaf Hans Speekenbrink MediumCees Schrama is de nestor van de Nederlandse jazz en bekend als pianist, presentator, maar ook producer. Zijn rol als presentator krijgt vorm als hij vanaf 1973 het beroemde radioprogramma Sesjun presenteert. Hij presenteerde dit programma waar hij bekende jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland ontving dertig jaar lang. Als muzikant leidde hij in de jaren 60 tot en met de jaren 90 Casey and the Pressure Group en speelt hij mee op vele platen. Hij produceert ook platen met onder andere Toots Thielemans, Monty Alexander, Gijs Hendriks en Piet Noordijk. Eind jaren zestig drukte hij met zijn experimentele muziekstijl een grote stempel op het geluid van de Golden Earring. Ook werkte hij mee aan de single Venus, waarmee Shocking Blue wereldwijd een hit scoort. Tevens is Cees Schrama al ruim 30 jaar betrokken bij het North Sea Jazz festival, waar hij ook jarenlang presentator was en lid van de programma-commissie

Over Cees Schrama wordt zaterdag 4 april ook een documentaire vertoond in het Bimhuis. Deze maakt deel uit van Jazzportretten, een serie films over belangrijke Nederlandse jazzmusici. Deze serie is een initiatief van het Nederlands Jazz Archief en de premières vinden plaats in het Bimhuis in het kader van het veertigjarig jubileum van dit podium. Naast Cees Schrama staat 4 april ook bassist Ruud Jacobs centraal.

Subcategorieƫn

   

Volg ons op Twitter  

Follow Us On Twitter - Image
   

Twitterfeed van @JazzFestivals  

No tweets found.
   
© Federatie van Nederlandse Jazz Festivals